Co je ta KEŠKA???

22.10.2014 16:23

Když hráči geocachingu (kačerovi) položíte tuhle otázku odpoví vám že je to krabička, bedna, taky třeba hasičák, vana, nebo dokonce celá vesmírná stanice. Jak už jsme řekli v minulém článku může být schovaná orpavdu kdekoliv a kýmkoliv. Je v ní logbook (jakýsi zpásník docházky pro kačery), tužka CWG, Geocoin, Travel Bug a někdy i nějaké odměny. 

 

Geocoin a Travel Bug patří mezi takzvané Trackables. To znamená, že se pohybují mezi jednotlivými keškami a je možné tento jejich pohyb sledovat, díky tomu, že kačeři zapisují i jejich naléz. Geocoin je velká kovová mince opatřená kódem na které může být cokoliv. Travel Bug (nebo zkráceně TB) je přívěšek který se pak používá pro posílání jakékoli věci. Sám přívěšek pak nese onen kód. Těmito kódy se dá předmět sledovat na stránkách geocachingu. 

 

CWG je zkratka pro Czech Wood Geocoin a je to dřevěný odznak kačera. Tyto dřevěné mince se dají sbírat a jak napovídá název idea tohoto předmětu vznikla v České Republice. 

Pro výměnu věcí v keškách platí, že TB a Geocoiny můžeme beztrestně vzít, CWG můžeme vyměnit za jiné CWG a ostatní předměty vyměňujeme podle pravidla, že věc kterou dáme do kešky musí mít stejnou nebo vyšší hodnotu než ta kterou si z kešky odneseme. 

Když kešku najdeme musíme jí pak vrátit na místo a zamaskovat a to ve stejném nebo lepším stavu, než v jakém jsme ji nalezli.